Rietdekkersbedrijf Douwe Veenstra

Al eeuwen wordt riet gebruikt als dakbedekking. Vroeger werd riet vooral gebruikt als men geen geld had om de woning, boerderij of schuur met pannen te bedekken. Zo zijn veel boerderijen in Fryslân gedeeltelijk voorzien van een rieten dak en ligt op het woonhuis zelf een pannendak.

Deze uit nood geboren traditie is inmiddels kenmerkend voor de boerderijen in het Friese Landschap. Vandaag de dag verhoogt een mooie rieten dak juist de waarde van uw woning en vergroot het ook uw woongenot. Een goed geplaatst rieten dak is meer dan alleen een lust voor het oog. Rietendaken zijn beter bestemd tegen storm en het riet heeft ook een zeer grote isolerende werking. In de winter blijft de warmte lekker binnen en in de zomermaanden blijft het aangenaam koel onder een rieten kap. Tenminste, als uw dak goed onderhouden is.

Douwe Veenstra heeft als rietdekker in Friesland de kennis en ervaring om zowel het riet als de pannen op uw boerderij te onderhouden. Wij oogsten zelf het noodzakelijke riet die vaak uit Friesland zelf komt. Het riet dat u zomers ziet wanneer u langs de Friese wateren vaart is van excellente kwaliteit en kan een jaar later de dakbedekking van uw huis zijn.