Met alg- en mosbestrijding verlengt u de levensduur van uw rieten dak

Eén keer behandelen is jaren langer genieten van uw rieten dak

Bij Rietdekkersbedrijf Douwe Veenstra zien wij uw dak graag mooi en goed onderhouden, zo lang als dat maar kan. Voor een lange levensduur van uw rieten dak is alg- en mosbestrijding zeer belangrijk. De algen en mossen belemmeren de noodzakelijke ventilatie van het riet. Doordat het riet niet meer kan ademen kan er vervolgens schimmel ontstaan. Hierdoor rot het rieten dak van binnen uit weg. Het gevolg is dat de oorspronkelijke dikte van het pak riet aanzienlijk afneemt.

De alg- en mosbestrijding kunt u om de 4 á 5 jaar laten uitvoeren. Hoe vaak dit onderhoud moet worden uitgevoerd is sterk afhankelijk van de locatie van uw boerderij of woning. Zo heeft zeewind een heel andere invloed op het riet dan landwind. Zo zal mos groei in een bosachtige omgeving groter zijn dan wanneer uw woning midden in de polder staat. In alle gevallen geldt dat tijdig onderhoud de levensduur van het rieten dak verlengt en het u dus veel geld kan besparen.

Naast de milieuverantwoordelijke wijze waarop wij alg- en mos bestrijden voor rietendaken behandelen wij ook gevels, terrassen, vlonders, uilenborden, stijgers en alle soorten daken tegen algen en mos. Wilt u weten of algen- en mosbestrijding voor u nodig is?